De toekomst van miljoenen vrouwen en meisjes staat op het spel. Jij kunt helpen!

Op 23 januari 2017 besloot de President van de Verenigde Staten, Donald Trump, dat organisaties die in ontwikkelingslanden actief zijn op het gebied van seksuele rechten en reproductieve gezondheid een contract moeten ondertekenen. In dat contract – de Mexico City Policy - staat dat zij geen pleitbezorging voor, informatievoorziening over, onderzoek naar, of dienstverlening met betrekking tot veilige abortus mogen uitvoeren als onderdeel van hun activiteiten. Als de zorgverlening van deze organisaties – die ook toegang tot voorlichting en anticonceptie verschaffen - wegvalt, lopen miljoenen meisjes en vrouwen het risico op ongeplande of ongewenste zwangerschap. Het aantal abortussen loopt hierdoor op, veelal onder onveilige omstandigheden.

SheDecides heeft jouw steun hard nodig om ieder jaar de weggevallen financiering – zo’n 600 miljoen dollar - op te vangen.

Met iedere donatie komen we een stap dichterbij de instandhouding van de gezondheid en rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Ieder meisje en elke vrouw moet immers kunnen beslissen over haar eigen lijf en toekomst.

SheDecides - Een wereldwijde beweging

Shedecides.nl is het publieke donatieplatform van SheDecides. Wil je meer bijdragen aan het initiatief? Teken het manifest en download de ‘action toolkit’ op shedecides.com.